NAPAD U ZAGREBU: Zašto je stanar pretukao dvojicu romskih dječaka pred trgovinom?

MUP RH

U manjem parku pored jedne stambene zgrade na Zavrtnici u Zagrebu u srijedu oko 17.30 sati srednjovječni muškarac napao je dvojicu dječaka romske pripadnosti u dobi od nepunih 14 godina, piše Jutarnji list.

Prema priči samih dječaka i njihovih obitelji, oni su pred trgovinom čekali djevojke, kada im je muškarac s balkona počeo vikati da se gube otamo jer da oni ‘tu ne pripadaju’. Iako su dječaci uzvratili da će brzo otići, muškarac se sjurio iz zgrade odlučan da se obračuna s njima.

Navukao je, kako govore dječaci, kapuljaču na glavu, a sa sobom je donio nešto nalik teleskopskoj palici te je prvo dvaput lupio dječaka nešto slabije konstitucije, koji nosi i naočale. On je od tih udaraca pao na tlo, a muškarac je nakon toga krenuo mlatiti i drugog dječaka, kojega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao ‘majku cigansku’ i izvikivao razne druge uvrede.

Dječaci su u Klaićevoj bolnici. Zagrebačka policija potvrdila je da je dobila dojavu o incidentu te još utvrđuju sve okolnosti.

izvor: Vijesti