Nakon što se optuženi američki milijarder ubio u zatvoru, Donald Trump traži punu istragu

prtsc MSNBC/Youtube

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je punu istragu o okolnostima smrti milijardera Jeffreyja Epsteina u federalnom zatvoru na Manhattanu, gdje je čekao suđenje za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, prenose agencije.

“Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu i to ću apsolutno zahtijevati. To naš državni tužitelj, naš sjajan državni tužitelj radi. On provodi punu istragu”, rekao je Trump novinarima u New Jerseyju, javlja agencija Reuters.

Glavni državni odvjetnik William Barr prethodno je obećao kako će provesti istragu o Epsteinu i poslije njegove smrti, te naredio inspektorima Ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su prenijeli kako je Epstein u subotu počinio samoubojstvo u zatvoru i kako je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru.

Epstein je bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, a prijateljima je smatrao predsjednike Donalda Trumpa, Bila Clintona i britanskog princa Andrewa.

Nalazio se u zatvoru nakon što je uhićen 6. srpnja, a izjasnio se kako nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epsteina navedeno je kako je namamio desetke maloljetnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

Sredinom srpnja sud je odlučio kako će ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epsteinov zahtjev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u New Yorku, čija se vrijednost procjenjuje na 77 milijuna dolara.

izvor: Al Jazeera Balkans