Najava gostujućeg predavanja doc. dr. sc. Irene Petrijevčanin, državne tajnice MUP-a RH

Irena Petrijevčanin HDS 2023

U sklopu obilježavanja Europskog mjeseca cyber sigurnosti, a u organizaciji Centra za sigurnost informacijskih sustava Veleučilišta u Rijeci (CSIS@Veleri),  30. 10. 2023. u 11.30 u dvorani 401 organizirat će se gostujuće predavanje doc. dr. sc. Irene Petrijevčaninpredsjednice Upravljačkog Odbora Centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost Sveučilišta u Rijeci i Državna tajnica MUP-a RH.

Tema predavanja: Uvod u detekcije i istrage cyber kriminala.

Irena Petrijevčanin, doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2008. s interdisciplinarnom temom iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Od 2020. do danas obnaša poziciju državne tajnice u u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP RH). Od 2021. predsjednica Upravljačkog odbora Centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost (AIRI) Sveučilišta u Rijeci (UNIRI)

Bila je nositeljica projekta za RH koji je financirao U.S. Department of State: “Women’s empowerment and support in the military forces and the peacekeeping missions of the Republic of Croatia”.

Članica stručnog odbora časopisa „Policija i sigurnost”, članica uredničkog odbora časopisa „National Security and the Future”.

Bila je predsjednica Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Hrvatskog sabora, savjetnica za informatizaciju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i voditeljica Centra za otvoreni kod, vijećnica u Vijeću za elektroničke medije, menadžerica u privatnom sektoru.

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu nositeljica je kolegija Etičko hakiranje i Upravlianje rizicima i incidentima informacijske sigurnosti

Na Hrvatskom vojnom učilistu nositeljica je obveznog predmeta Nove paradigme sigurnosnih prijetnji, rizika i izazova i izbornog predmeta Korporativna sigurnost i ugroze.

Dodatno se educirala u SAD-u te održala brojna pozvana gostujuća predavanja u RH, SAD-u, Južnoj Koreji i Njemačkoj.

Bavi se temama iz područja međunarodne sigurnosti, kibernetičke sigurnosti, ICT-a i umjetne inteligencije te elektroničkim medijima.

 

DBO/ Foto: HUMS/Davor Denkovski