Na Hrvatskim danima sigurnosti 2019. i o privatnoj zaštiti u RH

K-9 Team

U okviru programa Hrvatskih dana sigurnosti 2019. koji 23. listopada počinju u Opatiji, odvijat će se i Prvi forum o privatnoj zaštiti.

Prvi forum okupit će ključne dionike sektora privatne zaštite  u Repuplici Hrvatskoj. Biti će to ujedno i pravi trenutak da menadžeri privatne zaštite i korporativne sigurnosti te donositelji odluka  na nacionalnoj razini, razgovaraju o trendovima i perspektivi privatne zaštite u Hrvatskoj. U savršenom ozračju 13. konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti  demonstrirati će se mogućnosti privatne zaštite kao snažnog i pouzdanog partnera javnoj i korporativnoj sigurnosti.

Prvi forum o privatnoj zaštiti započeti će u četvrtak, 24. listopada Panel diskusijom: Zaštitar budućnosti  ili umirovljenici sadašnjosti?

Na panelu će sudjelovati: Zdravko Prša, predsjednik udruženja istražnih i zaštitnih djelatnosti  pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), Ante Perčin, predsjednik Udruge zaštitarske djelatnosti pri Hrvatskoj udruzi  poslodavaca (HUP) i predstavnik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Moderator diskusije je novinarka Ana Raić Knežević.

O tome Što nam donosi novi Zakon o privatnoj zaštiti?, čuti ćemo od predstavnik MUP-a RH.

O privatnoj zaštiti kao strateškom partneru u procesu unaprjeđenja kvalitete životnog okruženja i sigurnosti lokalne zajednice, govori će Slobodan Marendić, glavni policijski savjetnik, PU splitsko dalmatinska.

Zanimljivu i aktualnu prezentaciju imati  će Damir Car, predsjednik Odbora za implementaciju K9 Timova u sustav korporativne i privatne sigurnosti Hrvatske udruge menadžera sigurnosti na temu  Jesmo li korak bliže implementaciji K9 Timova u sustav korporativne i privatne sigurnosti?

Na kraju foruma,  dr.sc. Darko Palačić, predsjednik Odbora za standardizaciju sigurnosti Hrvatske udruge menadžera sigurnosti predstavit će normu ISO 18788-2015. – Sustav  za upravljanje privatnim sigurnosnim operacijama. Upravo implementacija ove norme hravtskim zaštitrskim kompanijama daje dodatno jamstvo sudjelovanja u međunarodnim sigurnosnim operacijama.

Više o programu i uvjetima sudjelovanja pogledajte na www.danisigurnosti.hr

 

DBO/ Foto: HUMS