Na hrvatskim cestama tijekom vikenda evidentirano čak 4868 prometnih prekršaja

Tijekom prošlog vikenda, policija je nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela te prekršaje motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici svih policijskih uprava, od 27. do 29. listopada 2023. godine, utvrdili su ukupno 4868 prekršaja od kojih je policija izdvojila: 449 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u količini od 3,26 g/kg izmjerena je kod vozača na području PU virovitičko – podravske; 1611 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je kod vozača na području PU vukovarsko-srijemske i iznosila je 212 km/h; 627 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 254 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 66 takvih prekršaja.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je također PU zagrebačka s 188 prekršaja.

Najviše prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa zabilježeno je kod vozača na području PU zagrebačke, odnosno 111 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je također na području PU zagrebačke, 40 takvih prekršaja.

RSS