MUP Srbije helikopterskim jedinicama protiv nesavjesnih vozača u prometu

MUP Srbije

Ministar unutarnjih poslova (MUP) Srbije Aleksandar Vulin u subotu, 19. ožujka 2022. je sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Uprave prometne policije bio nazočan  kontroli prometa korištenjem helikoptera, što predstavlјa novi vid kontrole, usmjeren ka povećanju sigurnosti prometa na cestama.

„ Ovakvom modernizacijom u kontroli prometa, kao što je korišćenje posebnih uređaja i opreme u helikopteru, pripadnici MUP-a i iz velike udalјenosti mogu da otkriju najteže prometne prekršaje, kao što su nasilnička vožnja i preticanje preko pune linije, kao i sve one koji ugrožavaju  sigurnost  i živote ostalih učesnika u prometu“, poručio je  Vulin.

„Svaki sudionik u prometu mora se osjećati sigurno. Očekujem da će novi pristup kontrole prometa korištenjem  helikoptera  smanjiti broj prometnih nezgoda i povećati sigurnost prometa,“ kazao je  Vulin.

Policijski službenici Uprave prometne policije u suradnji  sa Helikopterskom jedinicom MUP-a, obavljati će kontrolu prometa više puta tijekom mjeseca.

Pripadnici Uprave prometne policije će kao logistička potpora, korištenjem presretača, u suradnji sa  nadležnim policijskim upravama zaustavlјati, kontrolirati vozače i vozila uočene u prekršaju, a sve s ciljem sankcioniranja prekršaja.

DBO/ Foto: MUP Srbije