Može li se konačno poboljašati sigurnosna situacija u Maloj Subotici?

U Općini Mala Subotica održan je sastanak zbog iznimno pogoršanog stanja sigurnosti prije nekoliko tjedana.

Kako javlja Romski portal, sastanku su prisustvovali svi predsjednici mjesnih odbora s područja Općine i njihovi zamjenici, načelnik općine Valentino Škvorc, i njegov zamjenik Mladen Lacković, zatim načelnik Policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević te načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić.

– Ne poštuju se ni ljudi koji priskaču u pomoć, pa je tako kamenovano vatrogasno vozilo koje je stiglo na intervenciju. Radovi koji se odvijaju u samom Piškorovcu rijetko kad prođu mirno, bez prijetnji, a ponekad je nemoguće raditi bez policijske pratnje. Uz to mještani trpe konstantno maltretiranje ispred dućana, pogotovo u Držimurcu – rekao je načelnik.

Ističe i pozitivne pomake, suradnja je puno bolja sa trenutnim sazivom mjesnog odbora Piškorovec i Vijeća romske nacionalne manjine, te su pokrenuti neki radovi na samom uređenju naselja.

Zdravko Kolarić objašnjava da je povećana prisutnost policijskih službenika u Piškorovcu i Držimurcu te napominje da je potrebna veća suradnja svih aktera, pogotovo između mještana i kontakt policajca, kako bi se vidjeli pozitivni pomaci. Pozitivan primjer je što se u redovima policije zaposlio jedan Rom s područja Općine Mala Subotica.

Predstavnici Roma, Senad Bogdan i Ivan Kalanjoš se slažu da problemi postoje, ali i da se vide pozitivni pomaci. Puno je više zaposlenih, suradnja s Općinom je uvelike poboljšana stupanjem na dužnost novog Vijeća mjesnog odbora Piškorovec i Vijeća romske nacionalne manijine.

I sami imaju problema s neodgovornim pojedincima i spremni su intenzivno raditi na poboljšanju trenutne situacije kako bi u dogledno vrijeme bio moguć normalan suživot Roma i većinskog stanovništva.

Predlažu da se održi zbor mještana naselja Piškorovec gdje bi se raspravilo o svim problemima koji postoje.

Što je zaključeno nakon ovog žurnog sastanka pročitajte OVDJE.

RSS