Ministar Božinović na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.

Ministar Božinović na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.
PU zadarska

Ministarstvo unutarnjih poslova će i ove godine poduzimati sve potrebne mjere i radnje s ciljem podizanja opće razine sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

U Policijskoj upravi zadarskoj danas,14. lipnja, otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.

Na otvorenju Stožera, koji će kao operativna centrala tijekom ljetnih mjeseci provoditi aktivnosti kako bi se na područjima uz obalu, ali i cijele zemlje održalo povoljno stanje kriminaliteta i spriječilo ugrožavanje opće sigurnosti ljudi i imovine, prisustvovao je i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.

Otvorenju su iz Ministarstva unutarnjih poslova, uz ministra Božinovića, prisustvovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina te njegov zamjenik Željko Prša koji je ovom prilikom održao i video prezentaciju o općim sigurnosnim pokazateljima i funkcioniranju Stožera, s naglaskom na stanje na državnoj granici, sigurnost i protočnost cestovnog prometa i postupanje vezano uz COVID-19.

Nakon obilaska prostora Stožera, ministar se mogao uvjeriti i u rad Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar čijim radom rukovodi voditeljica Mirna Kovač Bašić.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: PU zadarska