Milanović se sastao za zapovjednicima hrvatske vojske: ‘Iznijeli su mu sve izazove i probleme’

Zoran Milanović

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović održao je danas redoviti sastanak s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga, admiralom Robertom Hranjem, i zapovjednicima ustrojbenih jedinica na kojem je rečeno da je nužno poboljšati standard vojnika i službenika.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika vojni zapovjednici izvijestili su Milanovića o aktualnom stanju spremnosti u Oružanim snagama te o izazovima i problemima s kojima se suočavaju u izvršavanju svojih zadaća.

Uz potrebu hitnog donošenja odluka u cilju opremanja vojske i nabave nužno potrebnih ubojnih sredstava, što je predsjednik Milanović već više puta tražio, na sastanku je potvrđena i nužnost rješavanja problema iz područja ljudskih potencijala, odnosno privlačenja i zadržavanja osoblja u vojnoj službi i posebno poboljšanja standarda života, rada i obuke hrvatskih vojnika, ali i državnih službenika i namještenika koji rade u Oružanim snagama, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Milanović je zahvalio vojnim zapovjednicima, kao i svim pripadnicima Oružanih snaga, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Na sastanku s Milanovićem, uz načelnika Glavnog stožera, bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera, general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec i zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general-pukovnik Mladen Fuzul.

Uz Milanovića na sastanku su bili predstojnik njegovog ureda Orsat Miljenić, savjetnik za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost, kontraadmiral Predrag Stipanović.

RSS