Milanović: ‘Afera u Ini tema je za Vijeće za nacionalnu sigurnost’

predsjednik.hr

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je opet govorio o istrazi u Ini te poručio kako je po njegovom mišljenju to tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost.

“Ovo nisam vidio, ovo je neviđeno. Dakle šačica ljudi od kojih je jedan prigradski egzibicionist, jedan je predsjednik Udruge hrvatskih odvjetnika koji se u tu poslovnu avanturu uključuje usput, ubacuje se u vagon očito jer je nekome trebao jer taj netko nije znao kontrolirati procese. Zašto je Šurjak na to pristao to mi je još veći misterij, to je čisti hazard i onda isplata novca nekom čiči, mislim stvarno svaka čast.”

Dodaje da se radi o enormno velikom iznosu novca koji je pokraden.

“Novac je enorman čak i bez poskupljenja nastalih zbog rata. Čak da nije bilo rata i ruskog napada na Ukrajinu tu se opet radi o nevjerojatnim nesrazmjerima. Kada gledate na kraju priče koliko su se omastili, na kraju je država dobila neki porez, ali od krivog pravnog subjekta pa to je veća dobit nego Vujnovac ima. To su nestvarni novci i ne mogu vjerovati da ih je nekoliko šibicara podijelilo između sebe. To je ogroman požar biblijskih razmjera.”

Predsjednik kaže kako je ovo tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Više pročitajte OVDJE.

RSS