Metropolu čuvaju 74 nova policijska službenika

MUP RH

Nakon što je sredinom srpnja na Policijskoj akademiji održana Svečana prisega 13. naraštaja Policijske škole “Josip Jović”, polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, danas 1. kolovoza, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa svojim suradnicima poželio je dobrodošlicu za novih 74 policijskih službenika i policijskih službenica raspoređenih u najveću policijsku upravu, Policijsku upravu zagrebačku.

Načelnik Rašić upoznao je nove policijske službenikei službenice s ustrojem PUZ-a i načinom rada, napomenuo je kako se sve što se događa na području PU zagrebačke reflektira, kako statistički na kretanje sigurnosnih pokazatelja MUP-a RH, tako i na subjektivan osjećaj sigurnosti svih građana Republike Hrvatske. Stoga je,napomenuo je načelnik, temeljna zadaća policije sustavnim aktivnostima, mjerama i radnjama stanje sigurnosti na području PUZ-a održati na optimalnoj razini te je dodao kako će i oni kao novi policijski službenici svojim predanim radom savjesno, odgovorno i profesionalno doprinijeti održavanju povoljnog stanja sigurnosti. Isto tako, dodao je kako je bitna visoka razina profesionalne i osobne odgovornosti, ne samo u smislu provođenja policijskih zadaća – operativno preventivnih aktivnosti nego i ostvarivanje suradnje s tijelima lokalne uprave i samouprave i suradnje s građanima, što doprinosi ostvarivanju zajedničke zadaće – povoljno stanje sigurnosti na području PU zagrebačke.

Na kraju obraćanja novim kolegama i kolegicama – policijskim službenicima, Rašić se osvrnuo na protekli period istaknuvši zadovoljstvo aktivnostima rukovoditelja ustrojstvenih jedinica i cijelog operativnog sastava PU zagrebačke. Naveo je kako se upravo u njihovim neposrednim rukovoditeljima i novostečenim kolegama, nalazi prostor za osobno usavršavanje te da zajedno s njima svojom odorom časno i ugledno predstavljaju vrijednosti zajedničke nam Domovine.

RSS