Metropola će funkcionirati normalno, nema razloga za paniku

Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba sastao se u utorak, 25. veljače 2020. u poslijepodnevnim satima  nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Nakon sjednice Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića ujedno načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba rekla je da se u srijedu, 26. veljače 2020. u 12 sati sastaje Nacionalni stožer civilne zaštite. U gradskom stožeru ističu da nema razloga za paniku.

“Pratimo upute Nacionalnog stožera za krizne situacije. Sutra ćemo vidjeti koje su njihove upute. Sada se postavljaju pitanja koja se trebaju postavljati kada se proglasi epidemija”, rekla je nakon sastanka Olivera Majić.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić također ističe da nema potrebe za panikom.

” Molim građane da nema potrebe za panikom jer za sada imamo jednog oboljeloga. Ne treba jurišati na dućane, bit će opskrbljeni, sve što je u ingerenciji Grada Zagreba napravit će se da život normalno funkcionira. Mi smo spremni, ako bude potrebno, odradit ćemo sve najbolje što budemo mogli”, rekao je Kalinić.

 

DBO/Radio Sljeme/ Foto:Svijetsigurnosti.com