MENADŽERI SIGURNOSTI U AKCIJI: Proglašenje 21. listopada kao Dana bez mobitela u prometu

HUMS

U subotu 21. listopada 2017. će na Cvjetnom trgu u Zagrebu svečano biti proglašen 21. listopada kao Dan bez mobitela u prometu! U događanju će kao izaslanik Vlade RH sudjelovati ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. O važnim aspektima urbane sigurnosti u prometu govorit će i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Ostojić, koja je nositelj projekta Dan bez mobitela u prometu, a uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Događanju će prisustvovati i državna tajnica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te brojne osobe iz hrvatskog javnog života koje su i tijekom ovogodišnje kampanje Dan bez mobitela u prometu davale podršku inicijativi borbe protiv korištenja mobitela u prometu.

Program će voditi Mario Petreković, lice kampanje Dan bez mobitela u prometu 2017.

Činom proglašavanja Dana bez mobitela u prometu otvara se mogućnost da se o problemu korištenja mobitela za volanom, na biciklu, prilikom prelaska raskrižja i prometnica i svake iduće godine organiziraju kampanje prevencije za smanjenje te loše i opasne navike i u konačnici smanjenje nesreća uzorkovanih upotrebom mobitela u prometu.

DBO