Markić na tehnološkoj konferenciji Future Tech Event 2023

Markić na tehnološkoj konferenciji Future Tech Event 2023

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić danas je održao izlaganje na plenarnom dijelu međunarodne tehnološke konferencije Future Tech Event 2023 koja se 27. i 28. studenoga 2023. održala u Muscatu, Sultanat Oman.

Ravnatelj Markić održao je izlaganje o digitalnoj transformaciji kao pokretaču promjena u sigurnosno-obavještajnom svijetu (Digital transformation as a driver of change in security-intelligence world).

Ravnatelj je govorio o prilikama i izazovima za sigurnosno-obavještajnu djelatnost koji proizlaze iz tehnološkog razvoja, te je naglasio nužnost prilagodbe sigurnosno-obavještajnih organizacija novim tehnologijama. Ravnatelj je zaključio kako će se uspješnost sigurnosno-obavještajnih sustava, između ostalog, mjeriti i u stupnju prilagođenosti novim potrebama i mogućnostima, kao i inovativnosti u iskorištavanju novih tehnologija.

Future Tech Event je tehnološka konferencija koja služi kao platforma za uspostavljanje poslovnih kontakata i raspravu o tehnološkim inovacijama, izazovima i rješenjima između donositelja odluka i stručnjaka iz državnog sektora, industrije i akademske zajednice.

 

DBO/ Foto: soa.hr