London je siguran grad poručio gradonačelnik Londona

London je siguran grad
Sadiq Khan

Gradonačelnik Londona Sadik Khan,  putem društvenih mreža, televizijskih postaja i elektronske pošte obratio se sugrađanima i stranim posjetiteljima Londona poručivši da službe sigurnosti čine sve što je u njihovoj moći da London ostane siguran grad. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Nakon barbarskog i kukavičkog terorističkog napada u Manchesteru, a prema preporuci stručnjaka za sigurnost, proglašena je nacionalna „kritična“ razina opasnosti od novog terorističkog napada. To je najviši stupanj opasnosti u Velikoj Britaniji.

Želim uvjeriti sve Londončane i posjetitelje da činimo sve što je moguće kako bi zaštitili naš grad. Kao vaš gradonačelnik, ja sam u stalnom kontaktu s Metropolitan policijom, uspostavili smo otvorenu vezu sa nadležnim  službama Vlade i sigurnosti.

Naše službe za hitne intervencije su pripremljene i spremne za težu situaciju. Naši planovi za teroristički napad su dobro uvježbani i dobro pripremljeni.

Pozivam sve Londončane i posjetitelje da ostanu mirni i oprezni, a sumnjive situacije prijavite policiji , nazovite  999 ili 0800 789 321.

U narednim danim na londonskim ulicama biti će pojačani broj policajaca, uključujući i vojnike. Oni su tu da pomognu našoj policiji i zaštite ključna mjesta. Sve gradske službe biti će vidljive u nastojanju da ostanemo sigurni.

London ostaje u solidarnosti s Manchesterom.

Oni koji nas putem barbarskih djela terorizma žele povrijediti i podijeliti nikada neće uspjeti, nikada nećemo biti poraženi.

DBO