Krstičević i Mattis s NATO-ova summita zajedno stigli u Zagreb

Krstičević i Mattis s NATO-ova summita zajedno stigli u Zagreb | Minister Krstičević and SoD Mattis travel from NATO summit to Zagreb together

Nakon NATO-ova summita koji se održao 11. i 12. srpnja 2018. u Bruxellesu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i američki ministar obrane James Mattis u četvrtak, 12. srpnja 2018. zajedno su američkim zrakoplovom stigli u Zagreb.

Mattis i Krstičević u Zagrebu su dočekani s najvišim počastima, uz izvođenje hrvatske i američke himne i uz počasni postroj pripadnika Hrvatske vojske.

Posjet američkog ministra Mattisa Hrvatskoj je potvrda odličnih i prijateljskih odnosa Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država s ciljem da ta suradnja bude još bolja.

Američki ministar Mattis prvog dana službenog posjeta, 12. srpnja 2018. susrest će se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

U petak, 13. srpnja 2018. godine ministri Krstičević i Mattis u Zagrebu će sudjelovati na Posebnom sastanku ministara obrane Američko-jadranske povelje. Sastankom će predsjedati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković.

Tim povodom u Hrvatskoj će se okupiti ministri obrane i visoki predstavnici zemalja članica Američko-jadranske povelje.

RSS