Certificirani interni korporativni istražitelj: Kako planirati internu istragu?

U okviru četvrtog modula Certificirani interni korporativni istražitelj, u dva intenzivna dana, dr. sc. Darko Dundović razmatrao je s polaznicima komponente plana za provođenje korporativne istrage.

U okviru četvrtog modula Certificirani interni korporativni istražitelj, u dva intenzivna dana, dr. sc. Darko Dundović razmatrao je s polaznicima komponente plana za provođenje korporativne istrage.

Dobar plan za provođenje korporativne istrage jedan je od preduvjeta za uspješnu korporativnu istragu. Osim što će plan korporativne istrage osigurati istražiteljima jasan uvid u sve aktivnosti koje se planiraju provesti, planom treba osigurati da provođenje korporativne istrage što je manje moguće narušava redovne radne procese. Znajući da svaka korporativna istraga narušava redovne poslovne procese u komapaniji, dobar plan za korporativnu istragu još više dobiva na važnosti, kazao je Dundović. Ništa manje nije značajno napisati dobro i jasno završno izvješće o rezultatima i činjenicama utvrđenim provođenjem korporativne istrage. Upravo to izvješće menadžmentu kompanije pomaže u donošenju odluka koje za posljedicu mogu imati i raskid ugovora o radu sa zaposlenikom, prekid suradnje s nekim vanjskim partnerima ali i donošenje mjera kojima se sprječava ili pokušava smanjiti mogućnost ponavljanja nekih incidenata i/ili štetnih događaja koji su bili predmet korporativne istrage, istaknuo je Dundović.

Planiranje intervjua s osobama tijekom korporativne istrage dodatno usložnjava pisanje plana korporativne istrage a upravo ta tema biti će u nastavku programa obrazovanja – Certificirani interni korporativni istražitelj.

Preostali moduli su Prikupljanje i procjena dokaza, Intervjui u internim istragama, Pisanje izvješća i Završetak interne istrage uz vježbu.

Program Certificirani interni korporativni istražitelj organizira Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj u partnerstvu s Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti.

Više informacija o programu zatražite putem e-maila: info@uhms.hr

 

DBO/ Svijet sigurnosti