KORAK KA BOLJOJ ZAŠTITI: New York ugrađuje 1500 sigurnosnih barijera kao zaštitu protiv napada vozilima

Korak ka boljoj zaštiti New York, ugrađuje se 1500 Sigurnosnih Barijera Kao Zastitu protiv napada vozilima

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio najavio je u srijedu na konferenciji za novinare, da je pokrenuo  proces instaliranja novih zaštitnih mjera na javnim površinama New Yorka.

Za početak, do rujna 2018. ugraditi će se dodatnih 1500 sigurnosnih barijera kako bi se spriječili napadi automobilima.

Sigurnosne barijere  dio su  50 milijuna dolara vrijednih investicija u sigurnosnu infrastrukturu, a ta je odluka donesena nakon dva napada vozilima koji su 2017. ubili sveukupno devetero ljudi.

Nove trajne barijere zamijenit će privremene betonske blokove koji su postavljeni nakon tih incidenata.

“Želim reći da su to najkukavičkije vrste napada – kad se netko vozilom zabije u skupinu nevinih pješaka. To je odvratno”, rekao je gradonačelnik na konferenciji za medije na Times Squareu, u blizini mjesta jednog od takvih napada.

“Znamo da postoje ljudi koji nam žele zlo, a mi ćemo pružiti zaštitu od njih”, zaključio je de Blasio

„Ove dodatne sigurnosne barijere omogućiti će Njujorčanima i njihovim posjetiteljima da budu sigurniji na brojnim mjestima diljem našeg grada. Oni će također služiti za razgraničenje prometnih područja i kao pomoć biciklističkom i pješačkom prometu u tim područjima“, rekao je šef njujorške policije James P. O’Neill.

Radnu skupinu za poboljšanje sigurnosne infrastrukture činili su predstavnici Ureda gradonačelnika, Policijske uprave New York, Ministarstva prometa, Odjela za dizajn i graditeljstva,  Odjela za urbanizam, Odjela  za zaštitu okoliša, Vatrogasne postrojbe iz New Yorka i Odjela za  parkove i rekreaciju.

DBO