Konferencija „Sigurnost i turizam“u Novalji, 11.-12. 05. 2022.

Sigurnost i turizam

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva unutarnjih poslova RH u Gradu Novalji od 11. do 12. svibnja 2022. održati će se konferencija. Organizatori konferencije su Hrvatska udruga menadžera sigurnosti i Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba.

Čini mi se da ova konferencija dolazi u pravom trenutku jer nakon što se turistički sektor polako oporavlja od ekonomskih poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-19, sad se suočava s još većom neizvjesnošću uzrokovanom oružanim napadom Rusije na Ukrajinu. Najnovija analiza turističkog sektora od strane platforme za rezervacije hotela Hoo pokazala je da bi oružani napad Rusije na Ukrajinu mogao koštati 10,6 milijardi dolara izgubljenog prihoda ne samo za Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Moldaviju za koje se smatra da su unutar crvene zone, već i za četiri susjedne zemlje Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunjska. Nema sumnje da će se utjecaj sukoba Rusije i Ukrajine  protezati diljem Europe, no u nadolazećoj turističkoj sezoni Hrvatska nudi sigurnost i kvalitetu, toliko presudne u odabiru destinacije, kazao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Novalju smo odabrali kao grad domaćina konferencije, jer je turistička destinacija mladih iz cijelog svijeta, destinacija festivala i glazbe koja se već godinama uspješno nosi sa svim sigurnosnim izazovima. Istovremeno Novalja predstavlja odličan primjer grada koji permanentno razvija projekt “Novalja  – Siguran grad”, uz snažno partnerstvo lokalne zajednice i policije s poslovnom zajednicom u ostvarivanju sigurnosti, kazao je Dr.sc. Đuro Črnjak, ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnosti i razvoja.

Turizam uz ono dobro koje donosi zajednicama u kojima se događa nosi i brojne rizike, kako za lokalnu zajednicu i turiste te njihov osjećaj sigurnosti, tako i za očuvanje drugih vrijednosti šire društvene zajednice. Takvi rizici zahtijevaju brojne odgovore, a predavači i sudionici konferencije će pokušati odgovoriti na te izazove, ističe dr.sc. Branko Mihaljević, predsjednik UV Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj.

Konferencija će okupiti stručnjake  koji se bave problematikom sigurnošću turizma i turističke djelatnike  te njihova znanja i iskustva prenijeti na lokalnu razinu Hrvatske i regije. Na konferenciji će se razgovarati o sigurnosti kao ključnom elementu pri odabiru turističke destinacije, praktičnim pitanjima zaštite i sigurnosti turista na turističkim destinacijama i u turističkim objektima, ali i ostalim temama turizma kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj.

Više informacija kao i program konferencije zatražite putem e-maila: info@uhms.hr

 

DBO/ Foto: Turistička zajednica Grada Novalje/ Plaža Zrće