KARIJERE: ZORAN BOGDANOVIĆ NOVI DIREKTOR SIGURNOSTI HNB-a

Svijetsigurnosti.com

Zoran Bogdanović od 1. kolovoza 2017. novi je direktor Ureda za sigurnost Hrvatske narodne banke.

Bogdanović je rođen  26. prosinca 1967. u Zagrebu. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje doktora veterinarske medicine. Karijerni je profesionalac sigurnosti.

U razdoblju od 1991- 2003 godine radio je u Ministarstvu unutarnjih poslova – Policijskoj upravi zagrebačkoj gdje je obavljao poslove od pričuvnog policajca do pomoćnika načelnika za poslove kriminalističke policije za koji rad je više puta nagrađivan od strane ministra unutarnjih poslova.

Od 2003 godine postaje zaposlenik Hrvatske narodne banke – Ureda za sigurnost gdje sudjeluje u unapređenju tjelesne zaštite te razvoju i implementaciji integriranog sustava tehničke zaštite. Tijekom karijere pohađao je niz domaćih i stranih stručnih seminara i konferencija te školovanja, a među ostalim kao polaznik prve generacije uspješno je završio školovanje za certificiranog Menadžera sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Također je sudjelovao u radnim skupinama za izradu niza Zakona iz područja sigurnosti: Zakon o zaštiti novčarskih institucija, Zakon o tajnosti podataka, Zakon o sigurnosnim provjerama, Zakon o informacijskoj sigurnosti te Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o domovinskoj sigurnosti.

Dragovoljac je domovinskog rata te nositelj Spomenice domovinskog rata i Spomenice domovinske zahvalnosti.

Član je Hrvatske udruge  menadžera sigurnosti, u kojoj obavlja dužnost predsjednika Suda časti.

DBO