Kanada više neće plaćati sigurnost princa Harryja i Meghan Markle. Tko će ih štititi?

prtsc

Kanadska policija više neće pružati zaštitu princu Harryju i Meghan Markle koji su preselili u tu zemlju i odustali od kraljevskih dužnosti. Upravo zbog promjene statusa, par više neće imati pravo na policijsku zaštitu.

Naime, kako javljaju mediji, kanadska vlada odlučila je da neće plaćati njihovu sigurnost nakon 31. ožujka. To bi moglo značiti da će cjelodnevnu zaštitu vojvotkinje i vojvode od Sussexa i njihova sina Archieja, koja košta milijune funti, nadalje plaćati porezni obaveznici Ujedinjenog kraljevstva.

“Odluka vojvode i vojvotkinje od Sussexa da se presele u Kanadu predstavlja za našu vladu jedinstvene okolnosti koje nemaju presedana. Kraljevska kanadska planinska policija surađivala je s britanskim vlastima od samih početaka. Kako su vojvoda i vojvotkinja trenutno osobe s međunarodnom zaštitom, Kanada je imala obavezu osigurati im je. RCMP im je pružao podršku od njihovog dolaska u Kanadu u studenom 2019. godine. Ta podrška će prestati idućih tjedana s promjenom njihovog statusa”, objavile su kanadske vlasti.

A. R. K.