BLEDSKI FORUM: Koji su izvori stabilnosti i nestabilnosti?

www.bledstrategicforum.org

Politički i poslovni čelnici okupit će se u ponedjeljak na Bledu u Sloveniji na tradicionalnoj konferenciji o ključnim izazovima Europe i svijeta, od održivog razvoja i upravljanja prirodnim resursima do Zapadnog Balkana, piše Al Jazeera Balkans.

Bledski strateški forum izrastao je posljednjih godina u jednu od vodećih međunarodnih konferencija u regiji na kojoj sudjeluju šefovi država i vlada, ministri i poslovni ljudi iz Europe i šire.

Estonska predsjednica Kersti Kaljulaid, španjolski ministar vanjskih poslova i budući šef europske diplomacije Josep Borrell, turski i finski ministri vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu i Pekka Haavisto te visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet neki su od sudionika skupa koji se održava u ponedjeljak i utorak.

Naziv ovogodišnje konferencije je “Izvori stabilnosti i nestabilnosti”, a teme održivi razvoj, učinkovito upravljanje prirodnim resursima, multilateralizam, budućnost  NATO-a, protekcionizam kao izvorište globalne nestabilnosti, ljudska prava te izazovi s kojima će se suočiti nova Europska komisija.

Više o programu foruma pročitajte OVDJE.

RSS