Kamp u Istri ograđen bodljikavom žicom. Kažu: ‘Tako štitimo sigurnost gostiju’

screenshot

Naturistički kamp Valalta u Rovinju ograđen je bodljikavom žicom. Nakon što je takav potez otvorio brojne rasprave u javnosti, oglasili su se iz Čuvarske službe Valalte.

“U svrhu kategorizacije za objekte iz skupine ‘kampovi’ moraju biti zadovoljeni uvjeti propisani Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine kampovi”, odgovorili su za portal istra24.

U svojem su očitovanju naveli da, da bi objekt bio razvrstan u vrstu kamp, moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti, a riječ je o “strogim zakonskim uvjetima za razvrstavanje i kategorizaciju”.

Jedan od uvjeta je ograda oko cijelog objekta koja može biti “prirodna ili postavljena s time da nije određena vrsta”, a za ogradu ne moraju tražiti suglasnost grada.

Kako su dalje napisali za portal istra24, pojedini dijelovi gornjeg dijela ograde zaštićeni su bodljikavom žicom radi sigurnosti – kako bi spriječili provale i zaštitili imovinu gostiju. Dodali su i da je kamp udaljen pet kilometara od Rovinja pa tako njegovi građani nisu izloženi opasnostima od ozljeda.

Više pročitajte OVDJE.

RSS