Kako učinkovito upravljanje rizikom pomaže tvrtkama u rastu?

Pixabay

Čak i bez krize poput trenutne pandemije koronavirusa pokretanje posla u oštroj ekonomskoj klimi je izazovno.

Sposobnost prilagođavanja promjenama radne snage, opskrbe, zakonodavstva i mnoštvu drugih varijabli, povezanih s radom, ključno je za opstanak i optimalni učinak tvrtke.

Prilagodbe u zadnjem trenutku bez odgovarajućeg planiranja ili resursa mogu donijeti velike gubitke pa je zato ključno što prije identificirati i razumjeti rizike za postojanje i poslovanje poduzeća te učinkovito integrirati upravljanje rizikom u sve dijelove poslovanja.

Primjena centraliziranog sustava za upravljanje rizikom u vašoj tvrtki može vam pomoći da to postignete i omogućiti vam da učvrstite okvir upravljanja rizikom i usklađenost (GRC).

Integrirajte se u sve svoje operacije

Upravljanje rizikom trebalo bi biti ključni fokus u svim dijelovima poslovanja, a upravljanje rizicima i kontrola rizika trebali bi biti sastavni dio svih poslovnih procesa od samog početka.

Uspostavljanje kulture usmjerene na rizik u vašoj radnoj snazi još je jedan način razvijanja funkcionalnih postupaka upravljanja rizikom te se može postići dodjeljivanjem uloga i odgovornosti članovima osoblja.

U doba krize

Centralizirani sustav rizika još je važniji, kako za velika poduzeća, tako i za mala i srednja poduzeća (MSP), u vrijeme krize.

Iako je COVID-19 velika humanitarna i financijska katastrofa, to ne znači da ne postoje daljnji razorni događaji.

Dopuna upravljanja rizicima zamišljanjem scenarija koristan je način da se pripremite za mogućnost raznih negativnih događaja i njihovih posljedica.

Softver koji pojednostavljuje upravljanje rizikom

Namjenski softver za upravljanje rizikom jedan je od načina na koji se tvrtke mogu baviti gore navedenim rizicima te pruža jednostavan način za kompanije da integriraju i upravljaju procjenom i kontrolom rizika na svim stranama GRC-a.

Kao vodeći pružatelj softverskih rješenja za GRC i reviziju na osnovi rizika, CURA Software Solutions koristi više od 250 poslovnih klijenata širom svijeta, a njihovi proizvodi daju vam sveobuhvatnu sliku rizika u vašoj organizaciji.

Korisnici mogu koristiti softver za sljedeće zadatke:

  • ugradnja i integracija upravljanja rizikom u poslovne procese
  • povezivanje rizika i postupaka kontrole rizika u cijeloj organizaciji
  • povezivanje upravljanja rizikom izravno s donošenjem odluka
  • praćenje organizacijskog i pojedinačnog učinka u odnosu na ciljeve
  • stvaranje kulture svjesne rizika primjenom odgovornosti

Više pročitajte u originalnom članku na portalu BusinessTech.

PO/Foto:Pixabay