Mediji javljaju da su hakeri upali u Canon i ukrali 10 terabajta podataka. Prijete da će ih objaviti

Hakeri upali u Canon i ukrali 10 terabajta podataka

Bug javlja kako je otkriveno da su napadači ransomwareom Maze prodrli u Canonove interne sustave i onesposobili im e-mailove, web stranice, te alate za internu komunikaciju. Nakon napada na Garmin, koji je navodno platio i milijunsku otkupninu, krajem prošlog mjeseca hakeri su izgleda upali i u Canon.

Ono što su krajnji korisnici mogli primijetili bila je nedostupnost servisa za pohranu podataka u oblaku image.canon, na kojem je Canon davao 10 GB prostora za besplatnu pohranu. Iz kompanije je potom priopćeno kako su neki korisnici izgubili određenu količinu podataka iz ovog oblaka, no kompanija radi na tome da se sve izgubljeno i vrati.

Portal Bleeping Computer, koji je doznao detalje o napadu na Garmin, sada je objavio i detalje napada na Canon u SAD-u. Radilo se, dakle, o ransomware napadu, koji je u konačnici uzrokovao probleme s cloudom. Dio Canonovih web stranica također je nedostupan, a spominje se i da su hakeri ukrali oko 10 terabajta internih podataka za koje sada traže otkupninu. U suprotnom, prijete da će ukradene podatke učiniti javno dostupnima, što bi moglo značajno naštetiti Canonu.

Sve detalje napada pročitajte OVDJE.

izvor: BUG