Jednodnevna edukacija za povjerljive osobe i njihove zamjenike

Jednodnevna edukacija

Edukacija je namijenjena imenovanim povjerljivim osobama za prijavu nepravilnosti i njihovim zamjenicima kao i compliance managerima, povjerenicima za etiku, članovima povjerljivih odbora, menadžerima sigurnosti i svima onima koji su zaduženi za provedbu Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, koji je na snagu stupio 23. travnja 2022.

Edukacija će se održati u Centru za kompetencije HUMS-a, Zagreb, Petrinjska 59, u četvrtak, 9. ožujka 2023.

Edukacija na vrlo sustavan i cjelovit način pojašnjava sve zahtjeve Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti kako bi ih povjerljive osobe mogli u cjelosti  razumjeti i primjeniti u svom poslovanju.

Program čine četiri modula u ukupnom trajanju od 10 nastavnih sati:

  • Normativni okvir internih istražitelja / Prava prijavitelja nepravilnosti, povjerljivih osoba i njihovih zamjenika / Sudska zaštita: dr.sc. Stjepan Gluščić, Visoka policijska škola u Zagrebu
  • Prijavljivanje nepravilnosti i postupanje po prijavi  nepravilnosti / Privatni detektivi kao komponenta istraživanja prijavljenih nepravilnosti: Dinka Rajčić, mag.iur., potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

 

Na kraju ove intenzivne, desetosatne edukacije i završnog ispita, polaznici će dobiti Certifikat povjerljive osobe za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti.

Uz radne meterijale svi polaznici edukacije dobivaju skriptu Zaštita prijavitelja nepravilnosti, autora Stjepana Gluščića i knjigu „Obavještajna analitika“, autora Roberta Kopala i Darije Korkut, Zagreb, 2022., PUISR.

Više informacija o programu i prijavi zatražite putem e-maila: info@uhms.hr ili  mob: 091 44 55 017.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com