Je li sada jasnije da je afera SMS ugrozila i nacionalnu sigurnost?

prtsc HRT

Nakon što je Nacional objavio da su glavne veze navodnog SMS falsifikatora Franje Varge u HDZ-u biliMilijan Brkić i Vlado Galić, savjetnik predsjednice Republike nije isključeno da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Međutim, za sada vjeruje svom savjetniku koji joj je rekao da su u pitanju samo insinuacije, iako joj je priznao da je bio u kontaktu s Vargom. 

”Neka odrade institucije, nije na meni, neću se petljati u rad policije, DORH-a, neka odrade posao, poštujem trodiobu vlasti”, zaključila je i dodala da joj je nezgodno govoriti u njegovo ime.”Bilo bi dobro da da iskaz, ako je potrebno, a i da sam istupi u medijima”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Kaže da ne misli da je to sve unutarstranački sukob u HDZ-u. ”Nadam se da nije to, ništa mi takvo premijer Andrej Plenković nije rekao”, kaže.

Na pitanje je li zabrinuta zbog toga što se premijera pokušalo komprimotirati, predsjednica je odgovorila: ”Prvi put sam to pročitala, u ponedjeljak sam razgovarala s Markićem (šefom SOA-e op.a) i ništa mi nije rekao. Ako je to tako, to mijenja situaciju”, rekla je predsjednica. ”Ako postoje ozbiljne indicije da su postojali napori za rušenje premijera, onda više ne stoji da to nije ugroza nacionalne sigurnosti”, zaključila je.

izvor: Dnevnik.hr