JAVNI PRIJEVOZ U BOLJIM I SIGURNIJIM UVJETIMA: Vozni park ZET-a bogatiji za 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa

zagreb.hr

ZET je u krugu svog autobusnog pogona u Podsusedu predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa marke Iveco Crossway LE City.

Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te dodao da je sretan što se obnavlja vozni park. Uz ovih 30 autobusa nabavljen je i jedan turistički autobus za potrebe Grada Zagreba, a predstavit ćemo ga za 10-ak danaodnosno kada će voziti svoju prvu turističku rutu.

Autobusi opremljeni  kamerama

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom, istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

Ukupno 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima, koji zadovoljavaju najstrože europske norme. Kapacitet vozila je 32 sjedeća te 61 mjesto za stajanje. Ukupna vrijednost investicije iznosi 45,5 milijuna kuna.

RSS