Izaslanstvo Hrvatske udruge menadžera sigurnosti kod gradonačelnika Bandića

Izaslanstvo HUMS-a kod gradonačelnika Bandića

U povodu  21. listopada – Dana bez mobitela u prometu, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je u zgradi Gradske uprave primio delegaciju Hrvatske udruge menadžera sigurnosti:  potpredsjednicu Maju Pavelić Opuhač, prof.dr.sc. Vlatka Cvrtilu, predsjednika Znanstvenog savjeta HUMS-a i dekana Sveučilišta VERN i Alena Ostojića, predsjednika HUMS-a..

Po prvi put u Hrvatskoj, u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske je postavljen posve novi tip semafora koji svjetlo baca i prema pločniku pa tako upozorava sve pješake i bicikliste koji su zadubljeni u ekrane mobilnih telefona da se zaustave i da pogledaju na promet oko sebe.

Mijo Majstorović iz gradskog Sektora za promet je istaknuo da je Grad Zagreb, partner u ovome projektu, otvoren prema novim i inovativnim tehnologijama usmjerenima na povećanje prometne sigurnosti s posebnim naglaskom na  pješake kao najugroženiju skupinu.

Na prijemu je gradonačelniku uručena fotografija na kojoj  kao jedini gradonačelnik u Republici Hrvatskoj potpisuje Moja obveznica – ne korištenju mobitela u prometu iz 2017.

Ovo je prilika da gradonačelniku zbog brojnih aktivnosti u proteklih 10 godina koje smo provodili u partnerstvu s Gradom Zagrebom iz područja urbane sigurnosti poput Zagrebačkog foruma o urbanoj sigurnosti – Dani prevencije kriminaliteta, istraživanja o osobnom osjećaju sigurnosti građana Zagreba  do kampanje osvješćivanja štetnosti uporabe mobitela u prometu – Dan bez mobitela u prometu,  uz fotografiju uručimo i počasnu iskaznicu Hrvatske udruge menadžera sigurnosti . Ovo je prilika da gradonačelnika  pozovemo da obiđe lokaciju pilot projekta na kojoj je,  postavljen jedinstveni tip tzv semafora budućnosti koji upozorava pješake i  bicikliste da na raskrijžu Gjure Deželića i Frankopanske prestanu koristiti mobitel. Ovo je prvi takav semafor postavljen u Europi, kazao  je predsjednik HUMS-a Alen Ostojić.

 

Zagreb.hr/DBO / Foto: zagreb.hr