Imaju li svi vodovodi Plan sigurnosti vode za ljudsku potrošnju?

Plan sigurnosti Opatija

Izrada Plana sigurnosti vode za ljudsku potrošnju izazov je koji stoji pred svim hrvatskim vodovodnim organizacijama, najkasnije do 31. prosinca 2023.

Uspostava Plana sigurnosti vode za ljudsku potrošnju omogućuje identifikaciju rizika koji se mogu pojaviti u lancu opskrbe vode.

Na 3. savjetovanju Kritične infrastrukture: Sigurnost vode i javne vodoopskrbe, Opatija, 7.-8. lipnja 2022. u organizaciji Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba, sudjelovao je mr.sc. Saša Šušnić iz Šušnić poslovno savjetovanje d.o.o. Rijeka.

Šušnićevo predavanje „Uspostava i održavanje planova sigurnosti vode (WSP) – Iskustva iz prakse“, sadržavalo je dosadašnja iskustva u uspostavi i održavanju WSP u smislu preporuka postupanja i izazova koji utječu na djelotvornost s posebnim osvrtom na nedostatak zahtjeva referentnih dokumenata i nadležnih tijela u dijelu primjene sigurnosti – tjelesne zaštite, sustava tehničke zaštite kao sastavnica informacijske sigurnosti te kompleksnih zahtjeva kibernetičke sigurnosti.

 

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com