HUMS otvoren za projektna partnerstva s Asocijacijom menadžera bezbjednosti Crne Gore

HUMS 2023 Crna gora
Tvrtko Kačan, Dragan Trivan i Dragan Radulović na Hrvatskim danima sigurnosti 2023.

Na marginama ovogodišnjih Hrvatskih dana sigurnosti  susreli su se  Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a, Alen Delić, zamjenik predsjednika HUMS-a, Bernard Topić, potpredsjednik HUMS-a, Bruno Pavić, član UO HUMS-a, Tvrtko Kačan, predsjednik Odbora za međunarodnu suradnju HUMS-a, Dragan Radulović, predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore i dr.sc. Dragan Trivan, predsjednik Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, koji je ujedno i  predsjednik Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA) kako bi razmijenili informacije  o redovnim aktivnostima nacionalnih udruženja, kao i planovima i prostoru za suradnju u predstojećem razdoblju. Sudionici su pritom dali i punu potporu mladoj crnogorskoj asocijaciji koja je na ovogodišnje Hrvatske dane sigurnosti  došla prvi put.

Dragan Trivan je podsjetio na deset godina regionalne suradnje naglasivši kako suradnja nije niti u jednom trenutku dovedena u pitanje, već da je volja i želja za suradnjom sve jača.

Kačan je pohvalio organizacijsku agilnost crnogorske asocijacije koja je u vrlo kratkom razdoblju od osnivanja počela djelovati na ostvarenju ciljeva koje je zacrtala. Od strane HUMS-a ponuđena je pomoć i suradnja u svim aktivnostima, a što je već potvrdio i Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a pozivom na suradnju kroz projekte certificiranja crnogorskih menadžera korporativne sigurnosti, sigurnosti morskih luka, sigurnosti u turizmu i informacijske i kibernetičke sigurnosti.

Crnogorske kolege pozvale su hrvatske predstavnike na svoju 1. konferenciju koja će se održati u Crnoj Gori tijekom sljedeće godine, a Dragan Trivan je izrazio očekivanje da se svi sudionici okupe i na 9. međunarodnoj stručnoj konferenciji „Dani korporativne bezbednosti 2023“ koja će se održati od 13. do 14. studenog 2023. u Vrdniku kod Novog Sada.

DBO/ Foto: HUMS/ Davor Denkovski