HUMS obilježava 16. rođendan

Kongres Hrvatski dani sigurnosti 2022

Na današnji blagdan sv. Josipa, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti  obilježava 16. godišnjicu djelovanja i Dan menadžera sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

„Danas slavimo svoj 16. rodjendan! Koristim prigodu da se zahvalim članicama i članovima HUMS-a i svima koji su podržali naš rad. Želimo biti prepoznata NVO u kojoj je članstvo simbol kvalitete i profesionalnosti u korporativnoj i privatnoj sigurnosti, dok promoviranje izvrsnosti i liderstva u menadžmentu sigurnosti uz stvaranje okruženja u kojem se naši članovi mogu profesionalno razvijati i napredovati, ostaje naša  misija. Postizanje pune afirmacije za struku, podizanje razine poslovne funkcije sigurnosti kako bi se utjecalo na organizacijsku uspješnost,ubrzavanje primjene novih tehnologija u sigurnosti,međunarodna aktivnost i potpora potpora platformi „ Hrvatske kuće sigurnosti – Croatia House of Security“, naši su strateški ciljevi“ , istaknuo je Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti je osnovana 19. ožujka 2007. u prostorijama CROATIA osiguranja d.d. u Zagrebu, Miramarska 22.

Inicijatori osnivanja Davorin Pavlović, Ivan Baketa i Alen Ostojić na osnivačkoj skupštini okupili su brojne ugledne menadžere sigurnosti među kojima su bili Ante Šoljić, Dragan Škrtić, generali Miljenko Filipović i Živko Zrilić, Vlado Bunić, Boris Smiljanić, Jerko Filipović, dr.sc. Đuro Črnjak, Dragan Horvat, Dražan Kordić i dr.

HUMS  promiče poziciju menadžera sigurnosti i ostvarivanje partnerstva između javnog i privatnog sektora sigurnosti, gospodarstva i akademske zajednice u ostvarivanju sigurnosti zajednice.

HUMS od 2010. godine zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama dodijeljuje Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti.

DBO/ Foto: HUMS