Hrvatski policijski službenici i ove godine u službi hrvatskih građana na slovenskim skijalištima

Ski policajci 2023

Povodom otvorenja projekta slovenske policije “Zimska turistička sezona 2023./2024.“, u srijedu 27. prosinca 2023. godine na skijalištu Kope u Republici Sloveniji, održana je konferencija za medije.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a RH – policijska službenica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju u Uredu glavnog ravnatelja policije Elvira Jakopinec Lacković, pomoćnik načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Igor Matičić te pomoćnik zapovjednika Zapovjedništva za intervencije Anđelko Antonić.

Ravnateljstvo policije MUP-a RH i policija Republike Slovenije međunarodnu policijsku suradnju kroz slovenski projekt „Zimska turistička sezona“ ostvaruju već deset godina, od 2013. godine. Riječ je o nadogradnji višegodišnje suradnje tijekom ljetne turističke sezone u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“, kada slovenski policajci obavljaju slične poslove na hrvatskoj obali.

Tako su se i ove godine, 23. prosinca, slovenskim policajcima koji brinu o sigurnosti na skijaškim stazama pridružili hrvatski policajci.

Policijski službenici Emilijo Juhas i Ivo Prša pomagat će slovenskim kolegama u komunikaciji s hrvatskim državljanima, savjetovati ih u slučaju eventualnih neugodnosti te im pomoći u kontaktima s hrvatskim veleposlanstvom u Sloveniji.

Oni će do 7. siječnja 2024. godine zajedno sa slovenskim kolegama obavljati poslove na skijalištima Kope, Rogla i Kranjska Gora.

Dosadašnja suradnja i boravak hrvatskih policijskih službenika na ispomoći slovenskim kolegama pokazala se vrlo uspješnom zbog velikog broja hrvatskih turista koji svoje zimske odmore provode na slovenskim skijalištima, a uspješnu i sigurnu sezonu želimo im i ove godine!

 

RSS/ Foto:  Policija.si