Hrvatski obrambeni i sigurnosni sektor mogu povući više novca iz EU fondova. Evo kako

Zašto se Hrvatska ne bori učinkovito protiv terorizma
Hrvatski vojnik

U Županijskoj komori Split Hrvatske gospodarske komore predstavljene su mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova namijenjenih obrani i sigurnosti. Radionicu su, kako javlja Privredni.hr organizirali Komora Split i splitski Pomorski centar za elektroniku u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti obrambene industrije radi upoznavanja šire zajednice s mogućnostima koje pružaju EU fondovi za područje sigurnosti i obrane.

Tu su mogućnosti korištenja ESI Fondova i programa Zajednice za obranu i sigurnost, a njihove mogućnosti kao i općenito perspektivu hrvatske obrambeno-sigurnosne industrije prezentirao je Goran Basarac, izvršni direktor za strateški razvoj i provedbu EU projekata tvrtke Šestan-Busch i predsjednik Hrvatskoga klastera konkurentnosti obrambene industrije. Basarac je kratko predstavio Klaster te se fokusirao na fondove i programe EU.

“Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije ima uspjeha i rezultata u privlačenju sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a kako stižu nove alokacije fondova, ovdje smo da prenesemo svoje iskustvo i znanje u privlačenju sredstava na sve vas iz Splitsko-dalmatinske županije”, rekao je Basarac.

Istaknuo je kako je potrebno umrežavati tvrtke kojima su natječaji namijenjeni i koje bi mogle biti korisnici te ih povezivati sa znanstveno-istraživačkom zajednicom i lokalnom i regionalnom samoupravom, kako bi se potaknulo što jače, bolje i uspješnije korištenje sredstava europskih fondova, a pogotovo programa Zajednice koji su nam na raspolaganju u budućem razdoblju.

Više o mogućnostima korištenja EU fondova u obrambenom i sigurnosnom sektoru pročitajte OVDJE.

izvor: Privredni.hr