Hrvatski europarlamentarac protiv smanjenja dobne granice za vozače: To je ozbiljan rizik!

Hrvatski europarlamentarac protiv smanjenja dobne granice za vozače: To je ozbiljan rizik!
Pixabay

Europarlamentarac Valter Flego održao je, javlja IstraIN, važan sastanak u Buzetu s članovima Ceha prijevoznika Obrtničke komore Istarske županije te Udruženjem prijevoznika Zagreb.

Glavna tema razgovora bila je Direktiva o vozačkim dozvolama i njen utjecaj na budućnost mladih vozača.

Flego je istaknuo kako je ključno slušati struku u definiranju smjernica o vozačkim dozvolama, posebno kad je u pitanju sigurnost na cestama.

Naglasio je da problem nedostatka profesionalnih vozača zahtijeva sveobuhvatni pristup, uključujući unifikaciju europskih pravila, poboljšanje infrastrukture uz autoceste, osiguranje boljih uvjeta rada te rješavanje problema na graničnim prijelazima.

Flego je iznio čvrst stav protiv smanjenja dobne granice za vozače, naglašavajući da dopuštanje mladim osobama vožnju teških teretnih vozila ili vozila s visokim performansama prije punoljetnosti predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost na cestama.

Smatra da je prijedlog o smanjenju dobne granice za vozače više politički potez nego korak ka poboljšanju sigurnosti.

”Trebao je to biti jedan od najvažnijih cestovnih prijedloga u ovom mandatu, ali od samog se starta pretvorio u bildanje imidža pojedinih političara. Moj stav je tu jasan! ‘No pasarán’! Dokument koji spašava ljudske živote nije poligon za politička prepucavanja!”, poručio je Valter Flego.

RSS