HRVATSKI DANI SIGURNOSTI 2017 ODRŽANI U OPATIJI

Hrvatski dani sigurnosti 2017. završeni su danas u Opatiji. Glavna tema skupa na kojem se okupilo više od 160 vodećih stručnjaka iz sektora sigurnosti iz Hrvatske ali i jugoistočne Europe, bila je domovinska sigurnost, a sudionici su se složili kako je nužno ostvariti još bolju suradnju između državnog i civilnog sektora sigurnosti kako bi cijeli sustav bio spreman odgovoriti na sve brojnije moderne, hibridne prijetnje.

I iz tema izlaganja na ovogodišnjim Hrvatskim danima sigurnosti koje su obuhvatile prijetnje od samoubilačkog terorizma do cyber napada, te razvoja umjetne inteligencije video nadzora,  Industrije 4.0 i korporativne sigurnosti, moglo se vidjeti s koliko su izazova suočeni menadžeri sigurnosti.

U sklopu Hrvatskih dana sigurnosti održana je i 11. Konferencija Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koju vodi predsjednik Alen Ostojić.

Hrvatski dani sigurnosti središnji su događaj profesionalaca sigurnosti, a cilj im je promicanje sigurnosti, razmjena najbolje prakse, upoznavanje stručne javnosti s važnošću sigurnosti, te prihvaćanje poslova sigurnosti kao važnog čimbenika u procesima upravljanja u javnim i privatnim tvrtkama, institucijama, lokalnoj upravi i samoupravi. Ovogodišnji skup održan je pod pokroviteljstvom Vlade RH, te uz organizacijsko partnerstvo Zaklade Konrad Adenauer Hrvatska, uz akademskog partnera Sveučilište VERN iz Zagreba i potporu SECSA-SE Europe Corporate Security Association.

RSS