Hrvatska udruga turizma objavila je koliko se gostiju odmara kod nas i poručila: ‘Sigurnost prije svega’

Wikipedia

Hrvatska udruga turizma oglasila se o trenutnoj turističkoj situaciji u Hrvatskoj.

“Hrvatsku je prema službenim podacima od početka godine posjetilo preko 2 milijuna turista, što je gotovo polovina ukupnog stanovništva Hrvatske. Ostvarili su 10,6 milijuna noćenja, prenosi Turizmoteka.

“Tijekom boravka u svim tipovima komercijalnih smještajnih objekata u Hrvatskoj, virusom Covid-19 nije zaražen nijedan turist.

O dobroj epidemiološkoj situaciji izvijestili su i strani mediji, najutjecajniji slovenski news portal 24ur objavio je tekst naslova ‘Epidemiološka slika na hrvatskoj obali među najboljima u Sredozemlju’.

Zahvaljujući kvalitetnom javnozdravstvenom sustavu i visokim epidemiološkim standardima Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Europskoj uniji i najmanje aktivnih slučajeva među zemljama članicama na Mediteranu, s tim da je situacija u ključnim turističkim destinacijama na obali i priobalju još kvalitetnija od nacionalnog prosjeka.

Hrvatska je ove godine najsigurniji i najbliži Mediteran za odmor za građane Europe.

Hrvatska je detaljno razradila smjernice u slučaju pojave zaraženih u turističkim destinacijama, koje predviđaju adekvatnu izolaciju i liječenje, a sve veće destinacije imaju specijalizirane turističke ambulante koje su spremne brzo i sigurno djelovati.

Svi turistički djelatnici znaju preciznu proceduru i način djelovanja u slučaju potrebe, a smjernice su objavljene na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, poručuju iz Hrvatske udruge turizma.

Više o situaciji u hrvatskom turizmu možete pročitati OVDJE.

RSS