Hrvatska turistička zajednica odabrala: Marina Sverić – dobitnica nagrade za policajku godine

HTZ - Djelatnici 2018.

Marina Sverić, policijska službenica za prevenciju i koordinaciju rada kontakt policajaca u Policijskoj postaji Opatija ovogodišnja je dobitnica nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore „Čovjek-ključ uspjeha“ za djelatnika godine. Nagrada joj je uručena jučer u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma, koja se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore održava 24. i 25. listopada u Hvaru.

Dobivenu nagradu zaslužila je svojim profesionalnim i predanim radom na razvijanju partnerskih odnosa s građanima, udrugama i drugim čimbenicima bitnim za ukupnu sigurnost na području Policijske postaje Opatija. Marina Sverić u obavljanju svojih svakodnevnih poslova redovito je u kontaktu s građanima, kojima je svojim uljudnim i profesionalnim pristupom na usluzi pomažući im u rješavanju problema na koje nailaze. Za vrijeme turističke sezone aktivno i ciljano poduzima preventivne aktivnosti na uspostavljanju kontakata s građanima i turistima. Posebno su dobro prihvaćeni preventivni info-punktovi na kojima,  savjetima i preporukama, uz podjelu odgovarajućih letaka potiče građane i turiste  na samozaštitno ponašanje kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Na ovaj način uvelike doprinosi njihovom ugodnom i sigurnom boravku na opatijskom području, ali i slici Opatije i okolnih mjesta kao sigurne turističke destinacije.

U radnoj  sredini Marinu Sverić odlikuje kolegijalnost i interes za timski rad, a isto tako proaktivno i samoinicijativno iznalazi rješenja kojima se pridonosi povoljnome sigurnosnom stanju.

Tijekom školske godine sudjeluje u provođenju edukativno-preventivnih programa („Zdrav za 5“, „Zajedno više možemo“) namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola, zatim preventivnim aktivnostima i programima vezanim uz samozaštitu građana, kao i raznim zajedničkim kampanjama kojima se promiču društvene vrijednosti („Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama“ „Mjesec borbe protiv ovisnosti“). Za svoj rad  više je puta pohvaljena od udruga i predstavnika škola.

Nagrada „Čovjek-ključ uspjeha“ priznanje je i poticaj u daljnjem radu Marini Sverić i svim njenim kolegama  u suradnji s kojima uspješno i kvalitetno obavlja policijske poslove pridonoseći povoljnom stanju sigurnosti na području Policijske postaje Opatija.

Inače, nagrada „Čovjek-ključ uspjeha“ dodjeljuje se djelatnicima u turizmu u 14 različitih kategorija, čime se pridonosi razvijanju gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima i podizanju kvalitete usluge, a time i zadovoljstvu gostiju i pozitivnoj slici hrvatskog turizma.

RSS/Foto: Ministarstvo turizma RH