Nova tehnologija CBP-a na zračnim lukama za usporedbu lica radi pojednostavljenja međunarodnih dolazaka

Američka carinska i granična zaštita uvest će, 20. veljače na aerodromu William P. Hobby u Houstonu, biometrijsku tehnologiju za usporedbu lica radi daljnjeg osiguranja i pojednostavljenja međunarodnih putovanja.

Poboljšani postupak ulaska nadopunjuje proces biometrijskog izlaska koji je Houston Airport System i Southwest Airlines uveo u studenom 2018. godine.

Zračna luka William P. Hobby prva je zračna luka u Teksasu koja je sve međunarodne izlaze opremila biometrijskom tehnologijom za usporedbu lica (CBP).

Kada međunarodni putnici stignu u zračnu luku, zaustavit će se za fotografiju na mjestu primarnog pregleda. CBP-ova biometrijska usluga podudaranja lica usporedit će novu fotografiju putnika sa slikama koje je putnik prethodno pružio vladi, poput onih na putovnici i fotografiji vize, a ako se putnikova fotografija ne može usporediti sa snimljenom fotografijom, službenik CBP će ga ručno obraditi.

Putnici koji se žele isključiti iz novog biometrijskog postupka mogu obavijestiti službenika CBP-a dok se približavaju točki primarne inspekcije.

No, putnici koji se odreknu novog biometrijskog postupka bit će obvezni predočiti valjani putni dokument za ručnu provjeru identiteta od strane službenika CBP-a te će biti procesuirani u skladu s postojećim zahtjevima za ulazak u Sjedinjene Države.

Originalni članak pročitajte ovdje.

PO/Foto:Pixabay