HEP-u uručena Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2022.

HEP Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2022

Rektor zagrebačkog Sveučilišta VERN, ujedno predsjednik Žirija HVNS, prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, uručio je Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti 2022., Frani Barbariću, predsjedniku Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

HEP je nagradu osvojio u kategoriji Ostvarivanja i razvoja sigurnosti.

U okolnostima globalne energetske krize, neizvjesnosti opskrbe i snažnog rasta cijena energenata, Hrvatska elektroprivreda je u proteklom razdoblju bila jamac sigurne opskrbe hrvatskih građana i industrije električnom i toplinskom energijom te prirodnim plinom. Sukladno smjernicama i odlukama Vlade RH, poduzela je sve potrebne poslovne aktivnosti s ciljem pravodobnog osiguranja dovoljne količine energenata za pouzdanu i sigurnu opskrbu energijom na teritoriju Republike Hrvatske. Ujedno, polazeći od činjenice da je za dugoročnu sigurnost opskrbe važno jačati energetsku samodostatnost Hrvatske, Hrvatska elektroprivreda je intenzivirala ulaganja u nove proizvodne kapacitete s naglaskom na obnovljive izvore energije.

Ostvarivanjem navedenih aktivnosti HEP je još jednom potvrdio da je za funkcioniranje današnjega suvremenog društva nužnost opskrbe raznim vidovima energije od vitalnoga značaja, stoga osiguravanje sigurnosti energetskih pravaca i infrastrukture postaje važan predmet prilikom definiranja startegije poslovanja HEP-a.

Sustavno promišljanje, planiranje i provedba aktivnosti aktivnosti uz postizanje energetske sigurnosti i zaštite kritične infrastrukture bile su glavne komponente poslovanja HEP-a u proteklom vremenskom razdoblju, ali ujedno i komponente prevage u dodjeli Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022., istaknuto je u obrazloženju Žirija Hrvatske velike nagrade sigurnosti.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti HVNS  je ustanovila 2010. godine s ciljem odavanja priznanja pojedincima, poslovnim subjektima/institucijama, lokalnoj zajednici – svima koji daju značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske. HVNS prvi put dodijeljena je 2011. godine.

DBO/ Foto: HUMS