GUŽVE NA DUBROVAČKIM ULICAMA NE JENJAVAJU: Ovi ljudi tvrde da imaju rješenje

prtsc France24/Youtube

Grad je neplanski urbaniziran, mi smo osuđeni na promišljanje uz ono što imamo, a ne ono što ne možemo ostvariti, rekao je predsjednik Udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik Denis Pavela koji je danas ispred Udruge predstavio prijedlog prometnog rješenja s kojim bi se smanjile gradske gužve, javlja Dubrovnik Press Portal.

– Širi se i ono malo prostora što imamo. Primjeri su tu Solitudo i Babin kuk. Otvara se i marina Frapa. No, mi ne možemo više graditi nove ceste. Možemo srušiti kuće i graditi ceste iznova, što nećemo napraviti. Možemo promisliti promet ispod Grada… Ali, moramo promišljati o ovome što imamo. – rekao je Pavela.

– Što se tiče Pila, tamo sam u sklopu svog policijskog posla regulirao promet. Ne možete u čašu vode uliti dvije čaše vode. Tamo možete mahati koliko hoćete, ali nemate kuda ubrzati promet. Plato Pila je žila kucavica, domino efekt koji se preslikava kroz cijeli Grad. Na Pilama je neprirodan kružni tok, puno lijevih skretača i pješačkih prijelaza. Na Pilama se gosti iskrcavaju s neprirodne, desne strane i tako prelaze kolnik. Tako je i na Pločama. Kada idete skrenuti prema Gradcu, morate čekati da vas propuste. Sve to stvara gužve, cijeli je tu niz nepotrebnih rješenja. – objasnio je Pavela.

Ostala predložena rješenja pročitajte OVDJE.

RSS