Gradonačelnik Novalje s predstavnicima Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

Gradonačelnik Novalje - Sigurnost i turizam

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo sa suradnicima početkom tjedna održao je sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge menadžera sigurnosti: prof. dr. sc. Vlatkom Cvrtilom, Antom Šoljićem i dr. sc. Brankom Mihaljevićem, a u povodu organizacije druge konferencije „Sigurnost i turizam“ u Novalji.

U svibnju 2022. godine održana je prva takva konferencija na kojoj su se okupili stručnjaci iz područja sigurnosti i turizma, kao i predstavnici svih državnih i lokalnih aktera koji na različite načine sudjeluju u provođenju sigurnosti u turističkim destinacijama.

Ovogodišnja konferencija održat će se 24-25. svibnja ponovno u Novalji i bit će posvećena sigurnosti smještajnih kapaciteta i destinacija. Na sastanku je istaknuto kako sigurnost postaje sve važnija komponenta koju turisti ističu kao važnu prilikom donošenja odluke gdje će provesti svoj odmor. Raspravljalo se i o svim primjerima dobre prakse u području sigurnosti koje je do sada implementirao Grad Novalja što je i jedan od razloga zašto je upravo ovdje organizirana konferencija.

Na kraju sastanka predsjednik Znanstvenog vijeća Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila uručio je gradonačelniku Ivanu Dabu i gospodinu Anti Šoljiću zahvalnice za veliku podršku u organizaciji i sudjelovanje na prošlogodišnjoj konferenciji.

 

DBO/ Foto: Grad Novalja