GRAĐANI ODLUČILI – OD SIJEČNJA 2019. GENERALNA ZABRANA KONZUMACIJE HRANE U VLAKOVIMA BEČKE PODZEMNE ŽELJEZNICE

UGBUZ

Vagoni zaprljani hranom i intenzivni mirisi jela kao što su sendviči s tunjevinom, kebabi, pizza i hamburgeri dugo su bili jedna od glavnih tema rasprave zaposlenika bečkog javnog prijevoza i putnika.

Rješenje problema gradska uprava vidi u generalnoj zabrani konzumacije hrane u svim vozilima podzemne željeznice, a linija metroa U6 poslužit će od rujna kao mjesto provođenja pilot projekta te zabrane.

Gradska je uprava prije početka pilot projekta građane pozvala da sudjelovanjem u anketi odluče trebali se zabrana uvesti ili ne.

U anketi je sudjelovalo preko 50.000 ljudi, a više od dvije trećine njih izjasnilo se za zabranu konzumacije hrane u bečkom metrou.

Prva testna faza započet će 1. rujna u vlakovima linije U6, a od 15. siječnja 2019. zabrana će se proširiti ne sve linije bečke podzemne željeznice.

Projekt će biti popraćen opsežnom informativnom kampanjom. Pored glasovnih priopćenja na postajama i u vlakovima linije U6 te plakata, informacije o zabrani vrtjet će se i na zaslonima koji prikazuju vremena dolaska i odlaska vlakova, a sami zaposlenici javnog prijevoza putnicima će pojačano skretati pozornost na zabranu.

Zabrana konzumacije hrane u vlakovima podzemne željeznice već odavno postoji u drugim velikim svjetskim gradovima poput Berlina, Hamburga ili Singapura.

RSS