Glavni vatrogasni zapovjednik uputio je zahvalio svima koji su pomagali u gašenju požara

Zahvala GVZ

Požar kod Pule potvrdio je koliko je ova požarna sezona zahtjevna za hrvatske vatrogasce. U posljednjih nekoliko dana svjedočili smo velikim požarima koji su izbili na području Istarske županije, ali su zajedničkim angažmanom istarskih vatrogasaca, pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i ostalih službi brzo stavljeni pod kontrolu.

No, zbog iznimno visokih temperatura i jakog vjetra, velika opasnost od požara je zabilježena u gotovo cijeloj Hrvatskoj. Naši vatrogasci su posljednjih dana gasili požare kod Knina, na Pašmanu, ali i u Slavoniji gdje požari za vrijeme žetve predstavljaju veliku opasnost.

Zahvaljujem svim vatrogascima na angažmanu na gašenju svih požara, a pogotovo ovog posljednjeg koji je ugrozio grad Pulu. Vašim savjesnim radom spriječena je veća materijalna šteta, a nitko od građana, turista i vatrogasaca nije stradao. Uz nas su i ovaj puta naše posade protupožarnih zrakoplova koje su odradile vrhunski posao. Zahvaljujem i svim pripadnicima MUP-a, Hitne pomoći, komunalnim službama, lokalnoj zajednici i građanima koji su i ovaj put bili uz nas.

Vatrogaskinje i vatrogasci, prema najavama čeka nas iznimno težak nastavak protupožarne sezone, ali vjerujemo da ćemo zajednički odgovoriti na sve izazove.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik

 

RSS/ Foto: HVZ