Generali donirao više od milijun kuna Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo

Sredstva će biti iskorištena za saniranje zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oštećene uslijed zagrebačkog potresa i za podržavanje napora u osiguravanju svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu pri lokalnom upravljanju i savladavanju pandemije COVID-19.

Generali je donirao  150.000,00 EUR,  protuvrijednost u HRK, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će sredstva iskoristiti za sanaciju zgrade na adresi Rockefellerova 2 u Zagrebu, stradale uslijed razornog potresa, kao i za podržavanje daljnjih napora u osiguravanju svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu pri lokalnom upravljanju i savladavanju pandemije COVID-19.

Donatorska inicijativa dio je Izvanrednog međunarodnog fonda, iznosa do 100 milijuna eura, koji je osnovala Generali Grupa s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja Mario Carini objasnio je: „Posljedni tjedni promijenili su živote ljudi širom svijeta. U Hrvatskoj nas je, pored pandemije koronavirusa, pogodio i razoran potres na zagrebačkom području, samo produbljujući osjećaj nesigurnosti. U tom kontekstu, živjeti u zajednici i pridonositi naporima povećane potrebe za zaštitom, Generali je – zahvaljujući Izvanrednom međunarodnom fondu posvećenom borbi protiv izvanredne situacije prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 na međunarodnoj razini – odlučio poduprijeti Hrvatski zavod za javno zdravstvo u njegovim naporima da porazi pandemiju bolesti COVID-19 u Hrvatskoj kao i u rješavanju štete na njihovim objektima prouzročene nedavnim potresom u Zagrebu.“

Ravnatelj  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. naglasio je: „Uime HZJZ-a i svih djelatnika zahvaljujem Generaliju na donaciji i želji da nam u ovim, za HZJZ i sve nas, teškim vremenima pomogne u saniranju posljedica potresa koji je teško oštetio naše objekte u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu. Kao što već svi znamo, Hrvatska je trenutno u jeku borbe protiv koronavirsa i Hrvatski zavod za javno zdravstvo jedna je od najvažnijih institucija koja okuplja stručnjake, pruža podršku stručnjacima i javnosti te organizira razne akcije za suzbijanje širenja zaraze. Donirana sredstva omogućit će nam sanaciju potresom oštećenih zgrada, ali i nesmetani daljnji rad i osiguravanje svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu koji je u ovom zahtjevnom periodu od krucijalne važnosti za sve nas.“

Ova inicijativa utjelovljuje vrijednosti Generali Grupe izražene kroz njezinu temeljno naglašenu svrhu koja nas obvezuje na omogućavanje ljudima oblikovanje sigurnije budućnosti brigom o njihovim životima i snovima – sa željom da budemo cjeloživotni partner našim klijentima. U skladu s nasljeđem odgovornog korporativnog građanina, Generali je već prethodno pokrenuo inicijativu korporativnog volontiranja The Human Safety Net, koja je u Hrvatskoj zaživjela krajem prošle godine suradnjom s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, za stvaranje jednakih životnih mogućnosti za djecu iz ranjivih obitelji.

DBO/ Foto: Generali