General Paul Nakasone – zapovjednik najveće cyber vojske

Radna skupina američkog Cyber ​​Commanda usredotočuje se na prijetnje u nastajanju
Instagram/@legacyarmour

U godinama prije nego što je postao najmoćniji američki špijun, Paul Nakasone stekao je neobično osobno razumijevanje najgorih obavještajnih neuspjeha u zemlji.

U trenutku kada se 11. rujna dogodio teroristički napad Nakasone je radio kao obavještajni planer u Pentagonu.

Tijekom sljedećih 15 godina, dok je Amerika vodila rat koji je rezultirao terorizmom, Paul Nakasone postao je dijelom elitne skupina koja je u osnovi izmislila doktrinu koja će voditi način na koji se SAD bori u virtualnom svijetu.

Radio je kako zapovjednik Cyber National Mission Forcea te je postao general s četiri zvjezdice zadužen za Cyber Command i za NSA-u.

On je tek treća osoba koja zauzima možda najmoćniju obavještajnu ulogu ikad stvorenu, takozvani “dual hat (dvostruki šešir)” u vladinom govoru.

Nakasoneova uvredljiva cyber strategija, koja je razvijena pod okom Trumpovog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, predstavlja promjenu paradigme u načinu na koji se SAD suprotstavlja svojim protivnicima na mreži. Umjesto da čekaju odgovor na napad, Nakasone i američki Cyber Command prešli su na govor o “ustrajnom angažmanu”, “obrani naprijed” i “lovu naprijed”, amorfnim pojmovima koji obuhvaćaju sve.

Nakasone ne samo da vodi Cyber Command, već je bio jedan od njegovih arhitekata te je ključna figura u svakoj fazi operativnih ispitivanja i evolucije.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Instagram