Ford razvija jaknu koja prikazuje emojije za komunikaciju s vozačima

Iz tvrtke Ford tvrde kako bi korištenje emojija moglo omogućiti biciklistima da jasnije prenose svoje namjere i vozačima pa su tako objavili detalje o prototipu jakne koja će moći prikazati niz emojija putem integrirane LED ploče.

Ford tvrdi kako će ova jakna pomoći u “ublažavanju napetosti” između vozača i biciklista, potencijalno smanjujući nesreće, a u priopćenju za jaknu navedeno je da s povećanjem prometa na cestama i različitih korisnika koji “vrebaju za prostor” uopće nije čudo da svi sudionici u prometu gube pribranost te tako nastaju sukobi zbog nedostatka sposobnosti komuniciranja, zaključanih iza vjetrobranskih stakala i unutar kaciga.

Jakna je razvijena u partnerstvu s Designworksom u sklopu Fordove kampanje Share the Road, a emoji stručnjak, Dr. Neil Cohn, u priopćenju za medije objasnio je kako su emojiji postali temeljni dio načina na koji koristimo jezik te da će njihovo korištenje na jaknama u prometu omogućiti cestovnim korisnicima da komuniciraju brže i kvalitetnije.

Jakna se kontrolira putem bežičnog daljinskog upravljača, a može prikazati signale okretanja, simbole upozorenja i prikazati sretna ili tužna lica kako bi izrazila osjećaje biciklista.

Iz Forda vjeruju kako će ovo pomoći u poticanju sklada između sudionika u prometu, čineći naše ceste boljim i prihvatljivijim okruženjem za sve.

Više o ovoj inovativnoj Ford jakni pročitajte i pogledajte na portalu bikeradar.

PO/Foto: Instagram/@cfts.org.ua