Forbes otkrio kako vlasnik shopping centara snimke AI nadzora dijeli s policijom

Kina: Na Ujgurima Testiran AI software za otkrivanje emocija
Pixabay

Maloprodajni gigant vrijedan 50 milijardi dolara, Simon Property, policiji je dao pristup svim svojim nadzornim snimkama putem startupa Flock Safety kojima se nadziru vozila koja posjećuju centre, otkrivaju zahtjevi za javnim podacima, javlja Forbes Hrvatska.

Shopping centri su mjesta sa ogromnom razinom nadzora: CCTV kamere posjetitelje prate na svakom koraku, a zaštitari traže kradljivce. Simon Property, najveći vlasnik shopping centara u Americi i maloprodajni gigant vrijedan 50 milijardi dolara odlučio je nadzor odvesti i korak dalje: kamerama koje pokreće umjetna inteligencija snimke automobila posjetitelja šalje direktno lokalnoj policiji, stoji u emailovima koje je Forbes dobio temeljem zahtjeva za javnim podacima.

Emailovi otkrivaju ranije nepoznati sporazum između Simon Propertyja i startupa Flock Safety za nadzor nad automobilima koja surađuje s policijskim upravama u preko 4.000 gradova diljem zemlje. Simon je “klijent na nacionalnoj razini”, a “nedavno je donio odluku ograniliti pristup svojim pojedinim posjedima i umjesto toga direktno dijeliti [podatke] s policijom,” stoji u emailu iz srpnja 2023. godine između zaposlenika Flocka i jednog od njegovih klijenata, ureda šerifa okruga San Diego.

Više pročitajte OVDJE.

RSS