Europol pokreće Europski centar za financijski i gospodarski kriminal

Pixabay

Europol je pokrenuo novi Europski centar za financijski i gospodarski kriminal (EFECC).

Centar će poboljšati operativnu potporu koja se pruža državama članicama EU-a i tijelima EU-a u području financijskog i gospodarskog kriminala te promicati sustavnu uporabu financijskih istraga.

Novi EFECC uspostavljen je u okviru postojeće organizacijske strukture Europola, koja već ima važnu ulogu u europskom odgovoru na financijski i gospodarski kriminal te će u svom sklopu imati osoblje od 65 međunarodnih stručnjaka i analitičara.

Jučer objavljeno strateško izvješće daje pregled pojava koje izazivaju najveću prijetnju u području gospodarskog i financijskog kriminala, uključujući različite vrste prijevara, proizvodnju i distribuciju krivotvorene robe, pranja novca i drugih.

Europol je pokrenuo Europski centar za financijski i gospodarski kriminal na tiskovnoj konferenciji u svojem sjedištu, po uzoru na niz sličnih inicijativa kao što su Europski centar za kibernetički kriminal (EC3) Europski centar za borbu protiv terorizma (ECTC), Europski centar za krijumčarenje migranata (EMSC) i Europski centar za teški organizirani kriminal (ESOCC) koji se nalazi u Europolu.

Više pročitajte na stranicama Europola.

PO/Foto:Pixabay