Generali poklanja paket osiguranja COVID-19 liječnicima i medicinskim sestrama

U Vijetnamu otkrivena nova hibridna varijanta COVID-19
Pixabay

Generali osiguranje je, u dogovoru s Hrvatskom liječničkom komorom i Hrvatskom komorom medicinskih sestara, poklonilo svim liječnicima i medicinskim sestrama u javno zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj u kojima se provodi liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19 i koji direktno sudjeluju u njihovom liječenju, paket osiguranja za slučaj bolničkog liječenja i oporavak nakon liječenja u jedinici intenzivnog liječenja kao posljedice bolesti COVID-19.

Osiguranje traje tri mjeseca, od 1. svibnja do 31. srpnja, a naknadu će Generali isplatiti za slučajeve bolničkog liječenja liječnika ili medicinskih sestara kojima je za vrijeme trajanja osiguranja utvrđena dijagnoza Covid-19 te započelo bolničko liječenje.

U slučaju bolničkog liječenja ove bolesti, Generali liječnicima i medicinskim sestrama isplaćuje dnevnu naknadu u iznosu od 50 eura, protuvrijednost u HRK, za svaki dan boravka u bolnici, za najviše deset dana.

U slučaju liječenja u jedinici intenzivnog liječenja, Generali će liječnicima i medicinskim sestrama – uz dnevnu naknadu – isplatiti i jednokratnu naknadu za oporavak po završenom liječenju u iznosu 1.500 eura, protuvrijednost u HRK.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. Mario Carini naglasio je: „Zahvaljujem Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj sestrinskoj komori na izvanrednom trudu koji liječnici i medicinske sestre čine u ovom razdoblju, doprinoseći sigurnosti, skrbi i zaštiti svih nas. Nakon donacije Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koju smo obznanili prije nekoliko dana, ova je inicijativa još jednom opipljiv dokaz Generalijevog konkretnog i izravnog angažmana u rješavanju ove izvanredne situacije na globalnoj razini.”

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić pohvalio je ovu inicijativu. „Zahvaljujem Generali osiguranju jer je prepoznao da su liječnici i medicinske sestre, koji se svakodnevno na prvoj crti bore s epidemijom, pod najvećim rizikom zaraze novim koronavirusom“, rekao je Luetić.

Predsjednik  Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić zahvalio je Generali osiguranju na kreiranju ovog posebnog paketa osiguranja te izjavio: „Nadam se da će što manji broj liječnika i medicinskih sestara imati potrebu za ovim oblikom pomoći.“

Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom. 

U sklopu donatorske inicijative Generali je u Hrvatskoj donirao  150.000,00 EUR,  protuvrijednost u HRK, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će sredstva iskoristiti za sanaciju objekata u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu oštećenih uslijed potresa, kao i za podržavanje daljnjih napora u osiguravanju svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu pri lokalnom upravljanju i savladavanju pandemije COVID-19.

DBO